Horizons

Human Horizons Consulting is een onafhankelijk bureau op het gebied van Human Resources & Changemanagement en is opgericht door Klaas Schouwstra.

Klaas

Klaas heeft meer dan 15 jaar ervaring in Human Resources & Change Management vanuit diverse interne en externe rollen, zowel in de profit als non profit sector. Na een traineeship heeft hij onder meer via een bekend organisatie adviesbureau een opdracht uitgevoerd bij een grote gemeente om zijn loopbaan uit te bouwen via verschillende HR functies bij de Beiersdorf Group (A-merken zoals NIVEA). Zo was hij als Human Resources Manager verantwoordelijk voor Marketing & Sales Beiersdorf Nederland en als lid van de managementteams van twee dochter ondernemingen van de Beiersdorf Group eindverantwoordelijk voor het HR beleid in Nederland. Daarnaast is hij projectleider en deelnemer geweest van verschillende organisatie-ontwikkelingsprojecten voordat hij een overstap maakte naar een private equity omgeving. Voor BSN medical (internationaal medical devices concern) heeft hij het HR Management in Nederland opgezet en geimplementeerd. Bovendien was hij International HR Consultant bij de verzelfstandiging van het concern en bij het opzetten van internationaal management development begeleid.

In en naast zijn rol als HR Manager is Klaas actief geweest als consultant en coach en vanuit deze passie heeft hij Human Horizons Consulting opgericht. Klaas legt zich toe op HR & Change Management opdrachten, P&O-abonnementen en Adviesopdrachten. Daarnaast is hij coach en trainer van professionals en doceert hij in HR & Change Management, onder meer aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vanaf 2002 redacteur van de GIDS voor Personeelsmanagement en vanaf 2009 redacteur van HRM in de Praktijk, beide uitgaven van Kluwer. Tenslotte publiceert hij regelmatig in vakbladen.

Human Horizons Consulting maakt deel uit van een netwerk van professionele adviseurs en bureaus. Door de netwerkvorm kunnen wij altijd kwaliteit en continuïteit garanderen naar onze klanten en ontstaat ruimte voor diverse specialismen. Samen zijn we in staat om complexe processen vorm te geven en te begeleiden. De adviseurs waarmee wij samenwerken onderschrijven onze visie, aanpak en kwaliteitseisen en dragen deze uit.

In onze visie is de grootste uitdaging in deze tijd om de productiviteit van mensen op zo’n manier te laten doorgroeien dat ook hun behoeften optimaal worden ingevuld. Producten en technologie worden steeds minder een onderscheidende factor. Het gaat om de klantgerichtheid, creativiteit en output van de medewerkers. Wat vraagt om leiderschap, menselijke maat en verantwoordelijkheid.

Leiderschap gaat over faciliteren in plaats van managen, over coachen in plaats van sturen. De menselijke maat neemt de menselijke eigenschappen van medewerkers als vertrekpunt. Wat motiveert elke unieke medewerker en wat verandert daarin door welke omstandigheden? Hoe kan de organisatie deze motivatoren als vertrekpunt nemen bij de vraag hoe de organisatiedoelen kunnen worden bereikt? Menselijke maat betreft ook autonomie en de ruimte om mee en tegen te bewegen. Het gaat over ruimte geven aan persoonlijke motivatoren van medewerkers, het daarbinnen geven van eigen verantwoordelijkheid en verlangen dat deze genomen wordt. Zo ontstaan menselijke perspectieven op voortdurende èn tegelijkertijd duurzame groei:

Human Horizons